Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του διθυραμβικού άρθρου των New York Times αναφορικά με την Κρήτη, την οποία χαρακτηρίζουν ως ιδανικό χειμερινό προορισμό, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας σχολιάζει το άρθρο με ανάρτηση στο Twitter. «Με τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας, η ορεινή Κρήτη με τον Ψηλορείτη και τα βουνά της γίνεται χειμερινός προορισμός» γράφει μεταξύ άλλων…

Υπενθυμίζεται ότι οι New York Times παρουσίασαν το νησί της Κρήτης ως θέρετρο του… σκι  παρακινώντας τους φίλους του χειμερινού αθλήματος να επισκεφτούν τις χιονισμένες κρητικές βουνοπλαγιές την περίοδο της Ανοιξης. Στο σχετικό αφιέρωμα παρατίθενται εμπειρίες Ελλήνων και ξένων σκιέρ οι οποίοι εξυμνούν το κρητικό τοπίο και την απόλαυση του σκι σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον γράφοντα, από το κατάστρωμα του πλοίου στο νυχτερινό του δρομολόγιο από την Αθήνα, το θέαμα της τεράστιας χιονισμένης οροσειράς των Λευκών Ορέων που υψώνεται απότομα πίσω από την αρχαία πόλη-λιμάνι των Χανίων στο νησί της Κρήτης, ήταν εκπληκτικό και παράξενα απροσδόκητο. Ηταν Φεβρουάριος του 2020 και, συνοδευόμενος από την σύζυγό μου, έναν μακροχρόνιο φίλο Ελληνα, και τον κινηματογραφιστή Κωνσταντίνο Παπανικολάου, είχα έρθει στην Κρήτη για σκι. Αυτό ξάφνιασε ακόμη και μερικούς Κρητικούς, που έμοιαζαν να αγνοούν τις χιονισμένες κορυφές που ήταν σε κοινή θέα.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη – «Υπέροχος προορισμός» για σκι την άνοιξη – Η αποθέωση των ΝΥΤ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός