Ανοδικά κινούνται σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές -όπως επισημαίνει το Reuters- να ανακτούν κάποια διάθεση για ανάληψη κινδύνων, εν αναμονή της κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στην Γερουσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν άνοδο 60 σεντς, ή 0,7%, στα 81,47 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση 1% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 68 σεντς, ή 0,9%, στα 78,91 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 0,8% τη Δευτέρα.

Το ασθενέστερο δολάριο βοηθά στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους έχουν άλλα νομίσματα.

Οι πρόσφατες μειώσεις της τιμής του πετρελαίου οφείλονταν στις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο που ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση καυσίμων.

«Τα αυξανόμενα κρούσματα ιού προκαλούν ανησυχία, καθώς οι περιορισμοί επηρεάζουν την κινητικότητα και ως εκ τούτου τροφοδοτούν τη ζήτηση», δήλωσε ο Ραβίντα Ράο, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Kotak Securities. «Ωστόσο, παρά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, καμία από τις μεγάλες οικονομίες δεν εξετάζει σοβαρά lockdown».

«Η κατάσταση του ιού, τα ζητήματα που σχετίζονται με την προσφορά και οι τάσεις στις αγορές μετοχών θα είναι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το αργό πετρέλαιο βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι η περιορισμένη προσφορά από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), τη Ρωσία και τους συμμάχους είναι μη συμβατή με τη ζήτηση και επίσης ασκεί πιέσεις στις τιμές.

Η αγορά περιμένει τα δεδομένα αποθεμάτων πετρελαίου και προϊόντων των ΗΠΑ από το American Petroleum Institute (API), απόψε και τα στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Έξι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την έβδομη συνεχή εβδομάδα μείωσης των αποθεμάτων αργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές