Με ένα διήμερο ξέσπασμα που προσέθεσε σχεδόν 30 μονάδες στον γενικό δείκτη, αλλά και ανέβασε μετά από πάρα πολύ καιρό τον τζίρο σε τριψήφια εκατομμύρια, το ελληνικό χρηματιστήριο άφησε πολλές υποσχέσεις στο σημερινό του κλείσιμο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,76% στις 934,61 μονάδες, με τον τζίρο να είναι και σήμερα βελτιωμένος, πάνω από τα 117 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές επιδόσεις που κατάφερε και σήμερα το ΧΑ, αλλά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης έκλεισε πάνω από το «άτυπο» όριο που του επέβαλε η συσσώρευση του 2021, ήτοι τις 931 μονάδες. Διασπάστηκε δηλαδή το επίπεδο που είχε βάλει στοπ πολλάκις στις προσπάθειες των long να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα, ενώ αυτό έγινε και με ισχυρό τζίρο και τις δύο τελευταίες ημέρες.

Έτσι, πλέον, νέα χρονιά, κατά την οποία η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει καλλιεργήσει τις προσδοκίες για ένα καλύτερο χρηματιστηριακό 12μηνο, ακόμη και αν οι αναταράξεις της πανδημίας επιμείνουν. Η διαφοροποίηση, άλλωστε, του ΧΑ έναντι των αναταράξεων των ξένων αγορών είναι το talk of the town τις τελευταίες ημέρες. Και οι επιδόσεις της αγοράς σε μια περίοδο αστάθειας στο εξωτερικό, μόνο αισιοδοξία μπορεί να επιφέρει.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να έχει αφυπνιστεί για τα καλά, καθώς έχει διασπάσει διαδοχικά μέσα σε δύο ημέρες τόσο τις 608 όσο και τις 628 μονάδες. Εάν συνεχίσει μάλιστα με τον ίδιο ρυθμό, θα προσεγγίσει τις 640 μονάδες, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2021. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το μήνυμα που θα έδινε ο κλάδος σηματωρός της ελληνικής αγοράς ότι σταδιακά επιστρέφει στην ομαλότητα και στις βελτιωμένες αποτιμήσεις, μετά το «ηράκλειο» έργο της τελευταίες διετίας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank εντυπωσίασε με το σημερινό +4,24%, ενώ Jumbo και Ελλάκτωρ την πλαισίωσαν με +3,65% και +3,52% αντίστοιχα. Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΟΤΕ και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Quest και ΕΥΔΑΠ, με την ΕΛΧΑ να κλείνει με απώλειες 1,04%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών