Εν αναμονή της κατάθεσης του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, βρίσκεται σήμερα η Wall Street, η οποία κινείται με απώλειες και επιφυλακτικά για το τι θα σηματοδοτήσει η νομισματική πολιτική το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,50% στις 35.887 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,34% στις 4.654 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,24% στις 14.907 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Illumina σημειώνει άνοδο 4%, μετά την ανακοίνωση ότι η πορεία των εσόδων το 2022 θα είναι καλύτερη του αναμενομένου. Άνοδο 2,7% σημειώνει και η Juniper Networks μετά την αναβάθμιση της μετοχής της Bank of America.

Οι επενδυτές αναμένουν την αποσαφήνιση των προθέσεων της Federal Reserve κατά την κατάθεση του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία. Άλλωστε αυτό που προβλημάτισε την αγορά το προηγούμενο διάστημα ήταν η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με την ανακοίνωση επίσης του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη να επηρεάζει σαφώς την όποια απόφαση.

Στα μάκρο της ημέρας, η εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB). Ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων σημείωσε άνοδο στις 98,9 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 98,4 μονάδες τον Νοέμβριο, ελαφρώς υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 98,7 μονάδες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street