Μια διαφορετική οπτική γωνία έναντι της επέλασης της Όμικρον υιοθέτησε ο κορυφαίος αναλυτής διεθνών αγορών της JPMorgan, Μάρκο Κολάνοβιτς, εκφράζοντας την άποψη πως τελικά το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να αποδειχτεί θετικό για τα χρηματιστήρια και πιο συγκεκριμένα τη Wall Street.

To σκεπτικό του βασίζεται στο γεγονός πως η Όμικρον, παρά την υψηλή μεταδοτικότητα της, έχει πιο ήπια συμπτώματα και παρουσιάζει μικρό αριθμό θυμάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων. Επομένως κατά τη γνώμη του «το πιο ελαφρύ αλλά πιο μεταδοτικό αυτό στέλεχος επιταχύνει την μετάβαση από την πανδημία στην ενδημία με μικρότερο ανθρώπινο κόστος».

Σύμφωνα με τον αναλυτή της JPMorgan, αν και το κύμα της Όμικρον αντιπροσωπεύει κάποιο καθοδικό ρίσκο για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, εκτιμάται πως τα κρούσματα θα υποχωρήσουν γρήγορα τις επόμενες εβδομάδες δίδοντας έτσι ώθηση στην ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου. «Όσο το νέο κύμα εξασθενεί, πιθανότητα θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας, καθώς η λιγότερο επικίνδυνη Όμικρον και η υψηλή μεταδοτικότητα της οδηγεί σε ευρύτερη φυσική ανοσία» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Για τους λόγους αυτούς ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για την πορεία των μετοχών. «Μένουμε θετικοί για την πορεία των μετοχών και προβλέπουμε πως η Όμικρον θα αποδειχτεί τελικά ευεργετική για τα assets ρίσκου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές