Οι υψηλότερες τιμές στα τρόφιμα θα παραμείνουν και αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Domino’s Pizza, ασκώντας πίεση στην αλυσίδα που θα πρέπει να διαχειριστεί την αύξηση του κόστους χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές.

«Αναμένουμε άνευ προηγουμένου αυξήσεις στο κόστος των τροφίμων σε σύγκριση με το 2021», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτς Άλλισον  στο εικονικό συνέδριο ICR την Τρίτη.

Η  μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο αναμένει μια εκτόξευση της τάξης του 8 με 10% στο κόστος των πρώτων υλών το 2022,  τρείς με τέσσερις φορές πάνω από τον πληθωρισμό μιας τυπικής χρονιάς. Οι τιμές του κρέατος, του τυριού και ορισμένων δημητριακών βρίσκονται σε ανοδική πορεία , καθιστώντας πιο ακριβή την παραγωγή πίτσας.

Δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα. Η αύξηση του εργατικου κόστους στην εστίαση θα είναι επίσης επίμονη κι αυτή την χρονιά, εξήγησε ο Άλλισον. «Αυτό σίγουρα θα μας επηρεάσει στην Domino’s.»

H εταιρεία κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου προβλήματα με το προσωπικό, με ορισμένα καταστήματα να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και να χάνουν ευκαιρίες για αύξηση των πωλήσεων. Ο Άλλισον είπε ότι επιστρατεύουν την καινοτομία για να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα.

Η αλυσίδα πίτσας σχεδιάζει την εθνική προώθηση των προϊόντων της σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το περιθώριο κέρδους, ενώ προσπαθεί να μειώσει το κόστος. Για παράδειγμα, σε μερικές εβδομάδες που θα λανσάρει μια προσφορά με 7,99 δολάρια, θα απευθύνεται μόνο στους καταναλωτές που θα κάνουν την παραγγελία τους διαδικτυακά.

Οι διαδικτυακές παραγγελίες συνήθως έχουν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερο, καθώς η αλυσίδα αποκτά πρόσβαση σε πολύτιμα καταναλωτικά δεδομένα, ενώ μειώνουν το εργατικό κόστος. Επιπλέον σκοπεύει να μειώσει και τις μερίδες σε κάποια προϊόντα της.

Η αλυσίδα πίτσας επανέλαβε επίσης τις προοπτικές της για  τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, λέγοντας ότι αναμένει αύξηση 8% έως 10% στις λιανικές πωλήσεις. Οι αναλυτές της Wall Street που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv αναμένουν ότι η Domino’s θα δει αύξηση κερδών 12,9% το 2022 και εσόδων 7,1%. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε περίπου 1% κατλα τη διάρκεια της μεσημεριανής συνεδρίασης. Η μετοχή έχει ανέβει 28% τους τελευταίους 12 μήνες, με την χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρείας να ανέρχεται σε  18,3 δισ. δολάρια 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή