Μικρή βελτίωση παρουσιάζει το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Αισιοδοξίας αυξήθηκε ελαφρώς στις 98,9 μονάδες έναντι 98,4 μονάδων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB).

Επισημαίνεται, δε, ότι το 22% -από 18% τον Νοέμβριο- ανέφερε τον πληθωρισμό ως το σημαντικότερο πρόβλημα, ενδεικτικό των εντεινόμενων ανησυχιών για την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα σταδιακά εξομαλύνονται, όπως επισημαίνει το Reuters, βάσει πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Προμηθειών, σύμφωνα με την οποία οι κατασκευαστές αναφέρουν βελτιωμένες παραδόσεις από τους προμηθευτές τους.

Την ίδια στιγμή, οικονομολόγοι και στελέχη της Federal Reserve αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί φέτος.

Ακόμη, όπως προκύπτει από την έρευνα της (NFIB,) παρόλο που οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό εντάθηκαν στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, το ποσοστό των μικρών – ανεξάρτητων επιχειρηματιών οι οποίοι δήλωσαν ότι αύξησαν τις τιμές μειώθηκε κατά δύο μονάδες στο 57%. Οι αυξήσεις τιμών ήταν περισσότερες στη χονδρική, στις κατασκευές και στο λιανεμπόριο.

Ακόμη περισσότερο μειώθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές, από 54% σε 49%.

Σύμφωνα με την έρευνα του NFIB, το 49% των ιδιοκτητών –περισσότεροι από τον Νοέμβριο- ανέφερε δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού. Μάλιστα, το 48% ανέφερε ότι αύξησε τις αποδοχές, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 48 ετών, και αυξημένο κατά 4 μονάδες από τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Οικονομικός πόλεμος Δύσης και Ρωσίας – Ποιος θα αντέξει στον μαραθώνιο;
Αναλύσεις |

Δύση vs Ρωσίας – Ποιος θα λυγίσει πρώτος στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο;

Παρά τις κυρώσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν δείχνει να χάνει την ισχύ της. Το στοίχημα του Πούτιν και των επιτελείων της Δύσης.