Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι συνεχίζουν την αρνητική πορεία του νέου έτους, καθώς το κόστος δανεισμού αυξάνεται υπό την προοπτική της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,43% στις 36.074 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,90% στις 4.634 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 1,55% στις 14.703 μονάδες.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημειώνουν απώλειες τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ ο Dow έχει υποχωρήσει σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις. Μια εικόνα που για πολλούς αναλυτές είναι αναμενόμενη, καθώς το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ κοντά στο 1,77% επηρεάζει τις αποτιμήσεις των περισσότερων τίτλων.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την αποσαφήνιση των προθέσεων της Federal Reserve κατά την κατάθεση του προέδρου της Jerome Powell στη Γερουσία. Άλλωστε αυτό που προβλημάτισε την αγορά το προηγούμενο διάστημα ήταν η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με την ανακοίνωση επίσης του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη να επηρεάζει σαφώς την όποια απόφαση.

Την ίδια ώρα, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα για το δ’ 3μηνο του 2021. Οι εισηγμένες στον S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν ρυθμό ανάπτυξης κερδών 21,7%, ποσοστό που εάν επιβεβαιωθεί θα είναι για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο πάνω από το 20%, σύμφωνα με το FactSet. Το ενδιαφέρον θα είναι κυρίως στις JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo που ανακοινώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street