Τρόπους να συνεχίσει το ανοδικό του κρεσέντο αναζητά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε να κρατήσει το επίπεδο που κατέκτησε στη χθεσινή συνεδρίαση και αποτελεί το υψηλότερο της τελευταίας διετίας.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40% στις 938,32 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ήδη αυξημένος.

«Σβήνοντας» τη ζημιά της πανδημίας

Με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τις δυτικές αγορές, το ΧΑ επιχειρεί να «σβήσει» τη ζημιά της πανδημίας, η οποία θα έχει συντελεστεί όταν θα προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τις 950 μονάδες. Βέβαια, το πρώτο σκαλοπάτι που θα πρέπει να ανέβει είναι αυτό της διαφύλαξης των 930 μονάδων, ένα επίπεδο που έχει “στοιχειώσει” επί… 44 εβδομάδες την αγορά.

Σε πρώτη φάση επομένως πρέπει να κλείσει η εβδομάδα πάνω από τις 930 μονάδες, με τη νευρικότητα να είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη, δεδομένου του ότι το εν λόγω επίπεδο δοκιμάστηκε άλλες τρεις φορές. Η χθεσινή τέταρτη προσπάθεια φαίνεται εκείνη με τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία, κυρίως δεδομένης της εικόνας του τραπεζικού κλάδου, που έχει πάρει για τα καλά φόρα, ενώ και βαρύτητα φαίνεται να έχει αποκτήσει η επικείμενη αξιολόγηση από τους επενδυτικούς οίκους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΟΠΑΠ ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΤΕ, Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil, Quest, Aegean και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Eurobank, Βιοχάλκο και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες