Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς λαμβάνουν και αυτές ισχυρή ώθηση από την τελευταία δέσμευση της Federal Reserve ότι θα επιστρατεύσει όλα τα εργαλεία που έχει για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να αυξάνεται κατά 1,7%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,48% στις 7.527 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,66% στις 16.048 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,43% στις 7.214 μονάδες.

Οι παγκόσμιες αγορές περιμένουν την επόμενη ανάγνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ σήμερα, για να αξιολογήσουν την εικόνα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και την επόμενη κίνηση της Fed. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να αυξηθεί στο 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σημείωσε νέο ρεκόρ τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο 5% από 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές