Η Foxconn, εκ των βασικών συνεργατών της Apple, προχώρησε σε επανεκκίνηση του εργοστασίου της στη νότια Ινδία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από διάστημα τριών εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε σταματήσει τη λειτουργία του όταν ξεκίνησαν διαμαρτυρίες των εργαζομένων καθώς σημαντικός αριθμός του προσωπικού είχε αρρωστήσει λόγω των συνθηκών διαβίωσης.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, το εργοστάσιο επαναλειτούργησε μόνο με μία βάρδια και 120 εργαζόμενους καθώς θα χρειαστεί πάνω από ένα δίμηνο για να επανέλθει σε ρυθμούς πλήρους παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Σε «επιτήρηση» εργοστάσιο που κατασκευάζει iPhone στην Ινδία

Συνολικά, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο ινδικό ομόσπονδο κρατίδιο του Τσενάι απασχολούνται περίπου 17.000 άνθρωποι. Από αυτούς, 250 έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες και ακολούθως το εργοστάσιο σταμάτησε τη λειτουργία του στις 28 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, το εργοστάσιο λειτουργούσε σε τρεις βάρδιες.

Από την πλευρά της η Apple, για λογαριασμό της οποίας ουσιαστικά λειτουργεί το εργοστάσιο, δεν σχολίασε την επανεκκίνηση της παραγωγής παρά μόνο τη Δευτέρα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις παραμένουν υπό επιτήρηση και ότι θα συνεχιστεί η παρακολούθηση των συνθηκών σε κοιτώνες και χώρους εστίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή