Με μικτά πρόσημα και αρκετή νευρικότητα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία εκτίμησης της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής αναφορικά τα πρόσφατα στοιχεία στο μέτωπο των τιμών καταναλωτή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,2%, με τον κλάδο της οικιακών ειδών να υποχωρεί κατά 1,2%, αλλά εκείνος των αυτοκινήτων να κερδίζει 1,4%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,16% στις 7.563 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,13% στις 16.031 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,50% στις 7.201 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ολλανδική BE Semiconductor σημείωσε κέρδη 8,5%, τα υψηλότερα του Stoxx 600, ενώ στον αντίποδα, η βρετανική Countryside Properties σημείωσε βουτιά άνω του 21% αφού ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της θα παραιτηθεί με άμεση ισχύ και αποκάλυψε ότι τα μεγέθη του τελευταίου τριμήνου ήταν κάτω από τις προσδοκίες του διοικητικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, οι αγορές χωνεύουν τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωζώνη, καθώς δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να δείχνουν σημάδια κορύφωσης, επομένως προσπαθούν να εξετάσουν τη μακροπρόθεσμη τάση. Και αυτό διότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και άλλοι δείκτες, μπορεί να επηρεάσουν τα πρώτα στάδια αυστηροποίησης των πιο διευκολυντικών μέτρων πολιτικής στην ιστορία των κεντρικών τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές