Στην επιβεβαίωση της «κατάκτησης» των 950 μονάδων περιορίστηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στις 960 μονάδες, καθώς επιλεγμένες διορθώσεις και μια μικρή νευρικότητα κράτησαν τον γενικό δείκτη μακριά από τα υψηλά ημέρας.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 955,76 μονάδες, με τον τζίρο και πάλι στα επίπεδα των 112 εκατ. ευρώ, αν και τα 25 σχεδόν εκατ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ανθεκτικό στις αναταράξεις

Το ΧΑ δέχτηκε κάποιες αναταράξεις σήμερα από περιορισμένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά γρήγορα βρήκε και πάλι το μίτο της ανόδου προκειμένου να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 950 μονάδες. Το μεγάλο άλλωστε στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί η εβδομάδα πάνω από τις 950 μονάδες, με την εισαγωγή νέων κεφαλαίων που μπορούν να απορροφήσουν τις όποιες πιέσεις που μπορεί να εκδηλωθούν σε αυτά τα επίπεδα.

Βέβαια, η διατήρηση των υψηλών (για την ελληνική αγορά) επιπέδων συναλλακτικής δραστηριότητας, δείχνει ότι το ΧΑ θέλει να κρατήσει τα υψηλά της επταετίας, ήτοι πάνω από τις 950 μονάδες, έστω και αν στο περιθώριο επιτρέψει σε αρκετούς τίτλους να κάνουν τις εσωτερικές διορθώσεις τους. Αυτό που μένει μόνο να δούμε είναι εάν η ρευστότητα που εξασφαλίζεται ανακατευθύνεται στη Λ. Αθηνών, καθώς θα είναι δείγμα ότι η θετική αλλαγή που είδαμε τις τελευταίες ημέρες έχει διάρκεια, σε απαιτητικά μάλιστα επίπεδα.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχώρισε με το +3,25%, όπως και ο ΟΤΕ με το +2,07%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Motor Oil και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή έχασε 1,62% και η ΓΕΚ Τέρνα 1,51%, με τις Σαράντης, Eurobank, ΕΛΧΑ, Titan, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ να κλείνουν με μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders