Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αν και έχουν ρίξει ρυθμούς βρίσκουν αφορμές να συνεχίσουν την άνοδό τους, η οποία από σήμερα τροφοδοτείται από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 36.415 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 4.739 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,35% στις 15.241 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Delta Air Lines σημειώνει άνοδο 1,5%, καθώς τόσο στο μέτωπο των κερδών όσο και σε εκείνο των εσόδων επιβεβαίωσε την τάση για ολόκληρο το έτος. Επίσης, η KB Home σημειώνει ράλι άνω του 10% αφού ανέφερε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv, ο μέσος όρος κερδών για τις επιχειρήσεις του S&P 500 θα παρουσιάσει άνοδο κατά 22,4% το δ’ τρίμηνο συμπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό ιδανικά μια ιδιαίτερα κερδοφόρα χρονιά. Αντιστοίχως ευοίωνες είναι οι προβλέψεις και της FactSet που περιμένει ισχυρά κέρδη στους εννέα από τους έντεκα κλάδους του S&P 500, με πλέον κερδισμένους τον ενεργειακό κλάδο, τον βιομηχανικό και τις πρώτες ύλες. Οι δύο κλάδοι όπου αναμένεται υποχώρηση των κερδών είναι ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφελείας και ο χρηματοπιστωτικός.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, συντηρώντας τις εκτιμήσεις για την διατήρηση των πληθωριστικών πιέσεων. Οι τιμές παραγωγού σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 9,7% έναντι ανόδου 9,6% που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο του 2020. Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,2%.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.000 σε 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις θα υποχωρούσαν στις 200.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street