Μπορεί να υπήρξαν στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης κάποιες αναταράξεις, αλλά πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκει και πάλι τον μίτο της ανόδου, δημιουργώντας μάλιστα ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 950 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,71% στις 957,12 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα ήδη να έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Είναι σημαντικό που η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά δεν έχει φθίνει, όπως συνέβαινε ως πρώιμο στάδιο μιας επερχόμενης αναδίπλωσης του γενικού δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Αντ’ αυτού, το ΧΑ δείχνει να θέλει να κρατήσει τα υψηλά της επταετίας, ήτοι πάνω από τις 950 μονάδες, έστω και αν στο περιθώριο επιτρέψει σε αρκετούς τίτλους να κάνουν τις εσωτερικές διορθώσεις τους.

Άλλωστε, αυτές οι διορθωτικές κινήσεις δείχνουν ότι στόχο έχουν να βελτιωθεί η ρευστότητα των χαρτοφυλακίων και όχι να μειωθεί η έκθεση, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα δείχνει επαναπροώθησή της στο ταμπλό. Το επόμενο επομένως στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί η εβδομάδα πάνω από τις 950 μονάδες, με την εισαγωγή νέων κεφαλαίων που μπορούν να απορροφήσουν τις όποιες πιέσεις που μπορεί να εκδηλωθούν σε αυτά τα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean σημειώνει άλμα 2,29%, με τις Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola και Πειραιώς να συνεπικουρούν στην άνοδο. ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo και ΟΠΑΠ είναι οι τίτλοι που δέχονται λίγο παραπάνω τα κύματα της κατοχύρωσης κερδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών