Η ταχέως αναπτυσσόμενη, πλην κατακερματισμένη, αγορά των προϊόντων υγείας και ευεξίας είναι ο τρίτος βραχίονας ανάπτυξης του ομίλου Fourlis στη λιανική, με στόχο να αποκτήσει διψήφιο μερίδιο αγοράς.

H Fourlis, με επικεφαλής τον Βασίλη Φουρλή, ανακοίνωσε χθες τη στρατηγική συνεργασία της με την εταιρεία Holland & Barrett, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία στον κλάδο Health & Wellness και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται το άνοιγμα 4 καταστημάτων Holland & Barrett, κυρίως στην Αττική και, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί είσοδος στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν το φθινόπωρο εφέτος, ενώ το brand θα αναπτυχθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Με βάση τον σχεδιασμό της Fourlis θα ανοίξουν συνολικά 40 καταστήματα στην Ελλάδα, 60 στη Ρουμανία και 20 στη Βουλγαρία.

Η ανάπτυξη του σήματος δεν θα βασιστεί μόνο στα φυσικά καταστήματα, καθώς παράλληλα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το ψηφιακό κανάλι με βάση την omnichannel στρατηγική του ελληνικού ομίλου την οποία ακολουθεί στους κλάδους του οικιακού εξοπλισμού με τα καταστήματα ΙΚΕΑ και αθλητικών ειδών με τα Ιntersport και Αthlete’s Foot.

Στα 600 εκατ. ευρώ η αξία της αγοράς

Η αξία της εγχώριας αγοράς των προϊόντων wellness εκτιμάται περίπου στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ πρόκειται για έναν κλάδο που εμφανίζει σημάδια δυναμικής ανάπτυξης, με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις να παρουσιάζουν σημαντική άνοδο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Convert Group, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2021, κατηγορίες όπως τα συμπληρώματα διατροφής «έτρεξαν» με ρυθμό αύξησης των πωλήσεων κατά 37% σε αξία. Ακολούθησαν με 31% τα βρεφικά και παιδικά είδη, 23% τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας και 20% τα προϊόντα υγείας (με τις φαρμακευτικές μάσκες να συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία).

Ποια είναι η Holland & Barrett

Η βρετανική Holland & Barrett, με περισσότερα από 150 χρόνια παρουσίας στην αγορά, δραστηριοποιείται στη λιανική πώληση βιταμινών, συμπληρωμάτων διατροφής, πρωτεϊνικών σκευασμάτων καθώς και χορτοφαγικών και βιολογικών προϊόντων διατροφής, τα οποία περιλαμβάνουν από φυτικά ροφήματα και βούτυρα ξηρών καρπών μέχρι σνακ από κινόα και μπάρες δημητριακών, διαθέτει περισσότερα από 1.600 καταστήματα σε 18 χώρες ενώ ο τζίρος της ξεπερνά τα 700 εκατ. στερλίνες.

Η βρετανική εταιρεία έχει σημαντική παρουσία σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ. Μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιείται είναι και η Κύπρος όπου λειτουργούν 14 καταστήματα με το group C.A. Papaellinas να έχει την εκεί αντιπροσωπία. Διαθέτει επίσης ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Μετοχικά η Holland & Barrett ανήκει από το 2017 στην L1 Retail, έναν όμιλο που ελέγχεται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Mikhail Fridman στον οποίο πουλήθηκε για 1,8 δισεκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις