
Η Microsoft τερματίζει την παραγωγή όλων των εκδόσεων της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών Xbox One ώστε να «επικεντρωθεί στην παραγωγή των Xbox Series X και S», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Σύμφωνα με δήλωση της Σίντι Γουόκερ, επικεφαλής της ομάδας μάρκετινγκ της Microsoft για τα προϊόντα της οικογένειας Xbox, στην ιστοσελίδα The Verge, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εντός του 2020.
Η ίδια ιστοσελίδα σε προγενέστερο δημοσίευμα ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία είχε προχωρήσει στην παύση λειτουργίας της γραμμής παραγωγής του Xbox One X και του «ψηφιακού» Xbox One S (δηλαδή του μοντέλου χωρίς υποδοχή οπτικού δίσκου) από το ξεκίνημα του λανσαρίσματος των Xbox Series X και Series S το Νοέμβριο του 2020.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Φιλ Σπένσερ, είχε τονίσει ότι η τωρινή φουρνιά Xbox, δηλαδή τα Series X και Series S, «πουλάνε» ταχύτερα από οποιαδήποτε προγενέστερη κονσόλα της εταιρείας. Μάλιστα, ενώ το ακριβότερο Xbox Series X είναι λίγο πιο δυσεύρετο λόγω της υψηλής ζήτησης, το φθηνότερο Xbox Series S (τιμή εκκίνησης τα 300 δολάρια στις ΗΠΑ) παραμένει πάντα σε επαρκές απόθεμα.
Η σειρά Xbox One έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά το 2013, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι έχουν πουληθεί περί τα 51 εκατομμύρια κονσόλες όλων των επιμέρους κατηγοριών της σειράς έως τα μέσα του 2020. Σημειώνεται ότι το PlayStation4 της Sony, το οποίο επίσης έχει λανσαριστεί το 2013, έχει πουλήσει τις διπλάσιες ποσότητες και κάτι παραπάνω.
Πάντως η είδηση απεμπλοκής από την παραγωγή του Xbox One της Microsoft ήρθε ελάχιστα μετά την αναφορά του Bloomberg ότι η ανταγωνίστρια Sony θα κινηθεί σε αντίστροφη πορεία. Ότι δηλαδή θα συνεχίσει την παραγωγή του παλαιότερου PlayStation4 αφού αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με τη γραμμή παραγωγής του νεότερου PlayStation5.


Latest News

Πρόταση 61 δισ. δολ. της Broadcom για την εξαγορά της VMware
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς για τη χρονιά που διανύουμε υπολειπόμενη μόνο της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft

Drones, τεχνητή νοημοσύνη, 3D printing και έξυπνα συμβόλαια
Τι προβλέπει το ν/σ για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που παρουσίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ινδία: Με όπλο την... Google, κατά της κυριαρχίας των Αmazon - Walmart
Η ινδική κυβέρνηση εκτιμά ότι η τοπική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί σε αξία στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας

Η Ρωσία κατέσχεσε 123 εκατ. δολάρια της Google
Η εταιρεία αδυνατεί πλέον να πληρώσει το προσωπικό της στη Ρωσία

Τι «βλέπουν» οι ενδιαφερόμενοι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Δε νοιάζονται για τα περιβαλλοντικά οφέλη τους

Αυξάνει το ωρομίσθιο η Apple - H προειδοποίηση στους εργαζόμενους
Η εταιρεία προσπαθεί να εμποδίσει τη δημιουργία σωματείων

«Χαμηλές πτήσεις» στην αγορά gaming
Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 6,7%, παρόλο που τα έσοδα και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Ο Μασκ «ξηλώνεται» για την εξαγορά του Twitter
Υπόσχεση ότι θα διαθέσει επιπρόσθετη χρηματοδότηση 6,25 δισ. δολαρίων από ίδια μετοχικά κεφάλαια

Έρχονται οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις «πύλες» των ΜΜΜ
Στην αφετηρία για το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής ο ΟΑΣΑ

Microsoft: Ψηφιοποίηση των ΜμΕ με πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
Η πρωτοβουλία «Gr for Growth» επιταχύνει την ψηφιοποίηση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα