Με ανακοίνωσή της η Apple γνωστοποίησε τη συμμόρφωσή της στα όσα ορίζει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ολλανδίας και θα επιτρέπει σε δημιουργούς εφαρμογών γνωριμιών (dating apps) να εφαρμόζουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για τους χρήστες τους.

Η απόφαση της ολλανδικής αρμόδιας υπηρεσίας δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην αμερικανική εταιρεία καθώς εάν δεν υπήρχε συμμόρφωση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα ακολουθούσαν πρόστιμα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής Καταναλωτών και Αγορών των Κάτω Χωρών, που εκδόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2021, «η Apple λειτουργεί καταχρηστικά εκμεταλλευόμενη τη θέση της στην αγορά ζητώντας από τους δημιουργούς εφαρμογών όπως η Match Group (δημιουργός του Tinder) να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις μεθόδους πληρωμής της Apple».

Αυτός ο περιορισμός ουσιαστικά σημαίνει ότι ο δημιουργός της εφαρμογής θα πρέπει να πληρώνει υποχρεωτικά προμήθεια από 15 έως 30% στην Apple, στης οποίας το ηλεκτρονικό κατάστημα φιλοξενείται.

Αν και για το θέμα έχουν κινητοποιηθεί κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, η ολλανδική απόφαση προφανώς μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στα όρια της χώρας και μόνο για τις εφαρμογές γνωριμιών.

Η γνωστοποίηση της συμμόρφωσης έγινε μέσω ανάρτησης στο blog της εταιρείας που απευθύνεται στους developers. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι θα ασκηθεί και έφεση κατά της απόφασης της ολλανδικής ρυθμιστικής αρχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή