Η Apple ενδεχομένως να καθυστερήσει το λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης μάσκας mixed reality που σχεδιάζει, «τουλάχιστον για μερικούς μήνες», αφήνοντας το ντεμπούτο για το 2023.

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, βασισμένο σε ανώνυμη πηγή. Εάν όντως αυτό συμβεί θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα αναβάλλει το λανσάρισμα κύριου προϊόντος από το 2015, χρονιά που είχε αναβάλει το λανσάρισμα του τότε Apple Watch.

Η μάσκα επαυξημένης/ εικονικής (AR/VR) πραγματικότητας της Apple φημολογούνταν ότι θα παρουσιαστεί επίσημα τον περασμένο Ιούνιο, στο Worldwide Developers Conference, το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας για προγραμματιστές. Ωστόσο, θέματα υπερθέρμανσης, προβλήματα με τις ενσωματωμένες κάμερες και με το λογισμικό επιβάρυναν τον προγραμματισμό παραγωγής, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Τα σχέδια της Apple για μάσκα AR το 2022

Χάρη σε αυτές τις καθυστερήσεις, οι οποίες προφανώς συνεχίζονται το headset αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του περί τα τέλη του 2022 ή και ακόμη αργότερα, ίσως και εντός του 2023.

Από τη μεριά της η Apple, όπως συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η ίδια η εταιρεία δεν έχει ποτέ αναφερθεί στην ύπαρξη σχεδιασμού ενός προϊόντος της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά έχει επανειλημμένως δημοσιευτεί ότι η συγκεκριμένη ιδέα αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας ενδοεταιρικά από το 2015.

Διαβάστε επίσης: Μάσκα mixed reality για παιχνίδια, επικοινωνία και περιεχόμενο

Μάλιστα, η Apple φέρεται να «βλέπει» το μελλοντικό αυτό προϊόν σαν έναν μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του iPhone. Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι πάνω από 2000 μηχανικοί και σχεδιαστές της εταιρείας εργάζονται στο συγκεκριμένο project, στο πλαίσιο του Technology Development Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία