Μετά από αρκετές φήμες το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, νέες πληροφορίες ρίχνουν περισσότερο φως στο επερχόμενο gadget της αμερικανικής εταιρείας.

Σε σημερινή του ανάλυση το Bloomberg, υποστηρίζει ότι το πρώτο mixed reality headset που θα παρουσιάσει η Apple δεν θα αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση κάποιο από τα υπάρχοντα προϊόντα. Δηλαδή κάποιο από τα Mac, iPhone ή iPad. Αντίθετα, το νέο gadget θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριους τομείς: τα παιχνίδια, την επικοινωνία και την «κατανάλωση» οπτικού περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι θα διαθέτει πολλαπλούς επεξεργαστές, υψηλής ανάλυσης οθόνες αλλά και ένα εντελώς νέο, αποκλειστικό App Store για την αγορά απευθείας εφαρμογών.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα και μάλιστα να έχουν επιτυχία θα πρέπει η Apple να έχει καλή συνεργασία με τους δημιουργούς παιχνιδιών, να υπάρχει μία συμφωνία για την παροχή περιεχομένου VR στη συσκευή και τέλος να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας (κάτι αντίστοιχο του Facetime).

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα φτιάχνει τα δικά της μόντεμ για iPhone από το 2023

Σε κάθε περίπτωση, το VR headset της Apple αναμένεται να έχει ιδιαίτερα «αλμυρή» τιμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που εκτιμούσαν ότι το νέο «παιχνίδι» της εταιρείας ενδέχεται να κοστίζει ακόμη και 3.000 δολάρια.

Σε αυτή την αναφορά του το Bloomberg υποστηρίζει ότι η μάσκα θα είναι διπλής ικανότητας: επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR). Προφανώς η AR θα εμπλέκεται περισσότερο στο κομμάτι του gaming ενώ αντίστοιχα η VR θα προορίζεται για την αναπαραγωγή υψηλής ανάλυσης περιεχόμενου.

Διαβάστε επίσης: Το 2025 στους δρόμους το αυτοκίνητο της Apple; 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη ανάλυση της TFI Asset Management υποστήριζε ότι η τεράστια υπολογιστική ισχύς που θα είναι εγκατεστημένη στη μάσκα θα της επιτρέπει να εκτελεί κάθε είδους «αποστολή» χωρίς να απαιτείται η διασύνδεση με smartphone ή υπολογιστή. Μάλιστα, εκείνη η ανάλυση συνέδεε το mixed reality headset με τους νέους επεξεργαστές της Apple.

Γενικά οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι η μάσκα της Apple θα λανσαριστεί το δ’ τρίμηνο του 2022 και ότι θα εξοπλίζεται με δύο επεξεργαστές. Ο ένας εκ των δύο, ο βασικός επεξεργαστής, θα έχει επεξεργαστική ισχύ ανάλογη ενός M1 που «φοράνε» οι νέοι Mac. Ο δεύτερος επεξεργαστής θα είναι χαμηλής απόδοσης και ουσιαστικά θα αναλαμβάνει τη διαχείριση των αισθητήρων της συσκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία