Καλύτερη και αυστηρότερη επόπτευση και θεσμοθέτηση της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας ζήτησε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να αποφευχθούν «μη υγιείς» επιπτώσεις στην κοινωνία, σε ένα διάστημα που το Πεκίνο έχει στοχοποιήσει τον τεχνολογικό κλάδο και προσπαθεί να πετύχει καλύτερη αναδιανομή του πλούτου.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην κρατική εφημερίδα Qiushi, ο Κινέζος πρόεδρος επεσήμανε πως θα πρέπει να κλείσουν θεσμικά κενά στο κανονιστικό πλαίσιο ώστε να «αποτραπεί η δημιουργία μονοπωλίων και η άνιση διεύρυνση του κεφαλαίου» στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

«Στο δρόμο για την ταχεία ανάπτυξη της, η ψηφιακή οικονομία της Κίνας επέδειξε κάποιες μη υγιείς και άναρχες τάσεις, οι οποίες όχι μόνο επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, αλλά παραβιάζουν τους νόμους και τους κανόνες και συνιστούν απειλή για την εθνική οικονομία και την χρηματοπιστωτική ασφάλεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αν και τόνισε πως η ανάπτυξη του κλάδου θα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια την Κίνα να αναπτύσσει εταιρείες ικανές να ανταγωνιστούν διεθνώς. «Πρέπει να το δούμε αυτό σε σύγκριση με τις μεγάλες και ισχυρές χώρες στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, καθώς η ψηφιακή οικονομία της Κίνας είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο ισχυρή, είναι ταχεία αναπτυσσόμενη, αλλά όχι κορυφαία».

Ιδιαίτερη έμφαση δε, θα πρέπει να δοθεί στη βελτίωση του εθνικού συστήματος ασφαλείας, με την ανάπτυξη προειδοποιητικών και προληπτικών συστημάτων ελέγχου για τη διασφάλιση της ασφάλειας τεχνολογικών τομέων-κλειδιά, βασικών βιομηχανιών και εγκαταστάσεων, στρατηγικών πόρων και κορυφαίων εταιρειών.

Η τοποθέτηση Σι έρχεται σε συνέχεια του σχεδίου που ενέκρινε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, με στόχο την αύξηση του μεριδίου του κλάδου επί του εθνικού ΑΕΠ προωθώντας ραγδαία νέες τεχνολογίες όπως δίκτυα 6G.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ο πληθωρισμός στη Δύση και το «σατανικό σχέδιο» του Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

«Συνωμοσία του Πεκίνου» κατά της Δύσης, με όπλο τον πληθωρισμό

Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το σενάριο της ύπαρξης ενός σχεδίου για να πληγούν οικονομικά ΗΠΑ και ΕΕ, μέσω της πρόκλησης προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την παραγωγή - «Γαλλικό κλειδί» στην παγκόσμια παραγωγή

Νταβός: Στη σκιά του πολέμου – Τι θα συζητηθεί
Διεθνή |

Στη σκιά του πολέμου το Νταβός - Τι θα συζητηθεί

Από το 2020 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο σύστημα - Oι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που τους έχουν κόψει λίγο τα φτερά για πρώτη φορά - Φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία