Ο Σέρβος αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την έφεσή του κατά της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά.

Ο 20 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ είχε προγραμματιστεί να παίξει εναντίον του Σέρβου Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς στο Australian Open, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο ανώτατος δικαστής Τζέιμς Άλσοπ ανακοίνωσε την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου να απορρίψει την έφεση του Τζόκοβιτς. Η απόφαση μάλιστα ήταν ομόφωνη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς παραμένει σε ισχύ. Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιήσει και το πλήρες σκεπτικό της απόφασής του.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγει από την Αυστραλία και μένει να δούμε πλέον αν δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια (αυτό προκύπτει από το νόμο), ωστόσο υπάρχει το παράθυρο να πάρει ειδική βίζα και να δούμε τον Νόλε στο επόμενο Australian Open.

Τα επιχειρήματα

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους νομικούς εκπροσώπους του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού υπουργού μετανάστευσης και της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα καταλήξουμε», είπε προς το δικαστήριο ο επικεφαλής δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την τύχη του Σέρβου μετά το «θρίλερ» των 10 ημερών και ενώ την Δευτέρα (17/01) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Australian Open.

Κεντρικό επιχείρημα στην εικονική ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Τζόκοβιτς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας από την πλευρά των δικηγόρων του ήταν η επισήμανση ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» και αίσθημα.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Αντίθετα, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του, η πιθανή απέλαση του Τζόκοβιτς μπορεί να τονώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις διαμαρτυρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας