Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ελλείψει των αμερικανικών επιρροών, λόγω της αργίας της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δέχονται θετικές επιρροές από τα τελευταία στοιχεία ανάπτυξης από την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,3%, με οτν κλάδο των βασικών πόρων να ενισχύεται κατά 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,59% στις 7.587 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,14% στις 15.906 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.169 μονάδες.

Οι αγορές στην Ευρώπη αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Κίνας, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Εκτός από τα στοιχεία από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, στην Ευρώπη οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Στα μάκρο, οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στην Ιταλία για τον Δεκέμβριο και τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό για την ευρωζώνη τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές