H οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 8,1% το 2021 και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σταθερά μέχρι το τέλος του έτους και αντιστάθμισε τη μείωση των λιανικών πωλήσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας. Αυτό είναι ταχύτερο από την πρόβλεψη αύξησης 3,6% από δημοσκόπηση του Reuters. Για ολόκληρο το έτος, οι κινέζοι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο ανάπτυξη 8,4% το 2021, σύμφωνα με τον πάροχο οικονομικών δεδομένων Wind Information.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη του Reuters για ανάπτυξη 3,6%.

Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και αυξήθηκαν κατά 1,7% τον Δεκέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 3,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ