Το Twitter με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τη δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να «επισημαίνουν» το περιεχόμενο που θεωρείται παραπλανητικό στις αγορές της Βραζιλίας, της Ισπανία και των Φιλιππίνων.

Η πιλοτική δοκιμή είχε ξεκινήσει από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο, σαν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας να μειωθεί η παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι αρχικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Twitter έλαβε από τον περασμένο Αύγουστο περίπου τρία εκατομμύρια αναφορές από χρήστες που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο εργαλείο επισήμανσης tweets.

Πέρυσι, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε λανσάρει άλλο ένα ανάλογο πρόγραμμα, το Birdwatch, το οποίο επιτρέπει στους συμμετέχοντες να γράφουν σημειώσεις και να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες για τα παραπλανητικά tweets. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες αναφορές και σημειώσεις κρατούνται σε διαφορετική ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί