Ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίος αφενός ακολουθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω της ανόδου του πετρελαίου και αφετέρου αποτυπώνει τις ανησυχίες για την αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,47% στις 951,78 μονάδες, με τον τζίρο να εστιάζεται σε πολύ επιλεγμένους τίτλους.

Εκτός από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, λόγω της νέας ανόδου του πετρελαίου που προκαλούν οι τελευταίες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, η αγορά παρακολουθεί και την αύξηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, στα επίπεδα του 1,60%.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) φέρεται έτοιμος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά, προχωρώντας άμεσα σε μία νέα έκδοση μακροχρόνιων ομολόγων (10ετούς διάρκειας, τουλάχιστον) πριν από το τέλος του μήνα.

Πάντως πέραν των παραπάνω, αυτό που έχει σημασία στην αγορά είναι να γίνουν κάποιες διορθώσεις, αλλά να μην χαθούν τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει άλλωστε την 14η θετική συνεδρίαση στις τελευταίες 18, με την κοντινή στήριξη να παραμένει στην περιοχή των 930-934 μονάδων, ως επιβεβαίωση στην προ ημερών ανοδική διάσπαση του εν λόγω επιπέδου που μας ταλαιπώρησε 44 εβδομάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,22% με τη Λάμδα να ακολουθεί με -1,08%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank. Θετικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Quest και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες