Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν σε «καθαρά» θετικά εδάφη, καθώς η νέα κλιμάκωση των επιτοκίων των ομολόγων επανέφερε τις ανησυχίες για το βαθμό ρίσκου που μπορούν να πάρουν οι επενδυτές.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,27% και ο δείκτης Topix έχασε 0,44%. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον στόχο βραχυπρόθεσμου επιτοκίου της αμετάβλητο στο -0,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, και είπε ότι θα αγοράσει ένα απαραίτητο ποσό ιαπωνικών κρατικών ομολόγων έτσι ώστε οι αποδόσεις των 10ετών να παραμείνουν περίπου στο 0%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε επίσης τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες της για τον πληθωρισμό: για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν από 0,9% σε 1,1%. Για το οικονομικό έτος 2023, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν από 1% σε 1,1%. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά παραμένουν κάτω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό 2%, σε αντίθεση με την κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν άλλες κεντρικές τράπεζες.

Σε άλλους δείκτες, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,14%, αλλά ο υποδείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 0,44%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,16%, ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,01% και ο Kosdaq σημείωσε απώλειες 1,49%. Στην Ινδία, ο Nifty 50 διολίσθησε 0,39% και ο Sensex υποχώρησε 0,13%. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Κίνα, με τον Shanghai composite να κερδίζει 0,94% και ο Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές