Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έχει επαναφέρει τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα επιταχύνει τη νομισματική της σύσφιξη προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό που επηρεάζεται από τις ενεργειακές τιμές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,54% στις 7.570 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,90% στις 15.790 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,14% στις 7.119 μονάδες.

Η εστίαση σήμερα είναι στις εντάσεις που παρατηρούνται στη Μέση Ανατολή και στην πιθανότητα αυτές να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Με τη σειρά του το ενεργειακό κόστος θα επηρεάσει τον πληθωρισμό, άρα και τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, με τις αγορές πλέον να ανησυχούν ότι η Fed θα κινηθεί πιο γρήγορα στην αύξηση των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, οι ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα αρχίζουν να αυξάνονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Στο μέτωπο των δεδομένων, η τελευταία έρευνα ZEW για το οικονομικό κλίμα αναμένεται για τη Γερμανία και την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές