Με απώλειες, αλλά χωρίς να χάνει την επαφή με τις 950 μονάδες, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από το εντυπωσιακό πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου κάνει την πρώτη σημαντική του διόρθωση.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,06% στις 946,14 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ήδη ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Το εκρηκτικό μείγμα που βάζει φωτιά στην αγορά του πετρελαίου

Αν και ο τζίρος είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, όταν και επηρεάστηκε από την αμερικανική αργία, κινείται σε χαμηλότερα (προς ώρας) επίπεδα σε σχέση με τις ανοδικές συνεδριάσεις. Και αυτό το στοιχείο κρίνεται στην παρούσα θετικά από τους εγχώριους traders, δεδομένου ότι οι ρευστοποιήσεις εντοπίζονται κυρίως σε τίτλους που είχαν υπεραποδώσει με τα κέρδη τους να είναι ελκυστικά για κατοχύρωση.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συνδέουν τη σημερινή διόρθωση με τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη νέα άνοδο του πετρελαίου, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, η οποία θα επηρεάσει και την πορεία του πληθωρισμού, άρα και αυτή της νομισματικής πολιτικής. Δεν πρέπει άλλωστε να παραβλέπεται το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από τα έκτακτα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επομένως η πιθανότητα άρσης αυτών θα επηρεάσει αρνητικά το κλίμα για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι Λάμδα, Alpha Bank, ΟΤΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Titan και Εθνική ηγούνται των απωλειών, με την πλειονότητα των υπολοίπων τίτλων σαφώς να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους