Οι ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και το ουκρανικό σε συνδυασμό με την προετοιμασία των επενδυτών για το ενδεχόμενο πιο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ασκούν πιέσεις στην αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών το πρωί της Τρίτης, ξεπερνώντας το 1,83%.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου αναρριχήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,1492%. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο 2 ετών ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, αγγίζοντας το 1,0364%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δευτέρα ήταν ημέρα αργίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προανήγγειλε επί της ουσίας μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων φέτος, μαζί με μια απόσυρση άλλων μέτρων οικονομικής στήριξης της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ είπε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή τέσσερις φορές φέτος. Και σημείωσε ότι ο πληθωρισμός είναι « πιο επίμονος από όσο νομίζαμε πριν από λίγο καιρό ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Shiba Inu: Δεν αρκούν μόνο φήμες για τη σωτηρία του
Kρυπτονομίσματα |

Shiba Inu: Δεν αρκούν μόνο φήμες για τη σωτηρία του

Το άλλοτε δημοφιλές κρυπτονόμισμα παραμένει σε έντονα πτωτική τάση, καθώς η αγοραστική μανία του Οκτωβρίου του 2021 δεν κράτησε πολύ, αποδεικνύοντας περίτρανα την απουσία σημαντικής εσωτερικής αξίας. Έχοντας πλέον δει το έκτο δεκαδικό στην τιμή του, αντέδρασε από την περιοχή του 7 που συγκράτησε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, και η φήμη πως θα επέλθουν […]