Μικρή μείωση κατά 0,2% παρουσίασε στην ευρωζώνη η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα τον Νοέμβριο του 2021 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, ενώ αυξήθηκε κατά 0,2% στην ΕΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.

Τον Οκτώβριο του 2021, η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην ΕΕ.

Σύγκριση ανά τομέα και κράτος-μέλος

Στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, η κατασκευή κτιρίων μειώθηκε κατά 0,7%, ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 1,0%.

Στην ΕΕ, τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ οι κατασκευές κτιρίων μειώθηκαν κατά 0,4%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκαν στο Βέλγιο (-3,7%), στη Γαλλία (-1,4%) και στη Γερμανία (-0,8%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Ρουμανία (+8,0%), Ουγγαρία (+5,0%) και Σλοβακία (+4,8%).

Όσον αφορά στην ετήσια σύγκριση, στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 0,7% και η κατασκευή κτιρίων κατά 0,3%.

Στην ΕΕ τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 1,5% και οι κατασκευές κτιρίων κατά 1,2%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στην παραγωγή στις κατασκευές παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (+12,7%), στην Ουγγαρία (+12,3%) και στη Φινλανδία (+8,4%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκε στη Σλοβενία (-17,3%), στο Βέλγιο (-8,8%) και στην Ισπανία (-5,6%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μάχη για την εκλογή του «νέου Ρέγκλινγκ» στον ESM – Τρεις χώρες διεκδικούν τη θέση
Διεθνή |

«Εμφύλιος» στον ESM για τη διαδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ στο τιμόνι

Από τους τέσσερις υποψήφιους αρχικά, έχουν απομείνει τρεις, εκ των οποίων οι δύο προέρχονται από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Έντονο παρασκήνιο ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της 16ης Ιουνίου. Στη «μάχη» συνεχίζουν οι υποψήφιοι από Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο