Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έκαστος, έχασαν μέσα σε μια μέρα από την μυθική περιουσία τους τέσσερις Ρώσοι ολιγάρχες που φιγουράρουν στη λίστα του ρωσικού Forbes και διευθύνουν πετρελαϊκούς κολοσσούς.

Η περιουσία δύο δισεκατομμυριούχων – του Λεονίντ Μίκελσον και του Γκενάντι Τιμτσένκο – μειώθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η περιουσία του Βλαντιμίρ Ποτάνιν μειώθηκε κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και του Βαγκίτ Αλεκπέροβ κατά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξέι Μορντάσοβ, ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας, καθώς και οι δισεκατομμυριούχοι Ολέγκ Τικνόβ, Βίκτορ Ρασνίκοφ, Σουλειμάν Κερίμοφ και Βλαντιμίρι Λίσιν, έχασαν επίσης περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα.

Η συνολική περιουσία των 10 κορυφαίων Ρώσων μεγιστάνων που συμπεριλαμβάνονται στο ρωσικό Forbes έχει μειωθεί κατά σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια, την Τρίτη.

Οι μεγάλες απώλειες των δισεκατομμυριούχων έρχονται με φόντο την κατάρρευση του ρωσικού χρηματιστηρίου.

Οι Μίκελσον και Τιμτσένκο είναι οι κύριοι μέτοχοι της Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν 3,9% στις 18 Ιανουαρίου.

Οι μετοχές της Norilsk Nickel, με επικεφαλής τον Ποτάνιν, έχασαν 5% μέσα σε μία μέρα. Η αξία των μετοχών της Lukoil, την οποία διαχειρίζεται ο Αλεκπέροβ, υποχώρησε επίσης κατά 3,65% την ίδια ημέρα.

Χθες, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας υποχώρησε κατά 6,5% και ο δείκτης RTS κατά 7,29%.

Η τιμή του πετρελαίου Brent αυξήθηκε πάνω από τα 88 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη για πρώτη φορά από το 2014.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μάχη για την εκλογή του «νέου Ρέγκλινγκ» στον ESM – Τρεις χώρες διεκδικούν τη θέση
Διεθνή |

«Εμφύλιος» στον ESM για τη διαδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ στο τιμόνι

Από τους τέσσερις υποψήφιους αρχικά, έχουν απομείνει τρεις, εκ των οποίων οι δύο προέρχονται από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Έντονο παρασκήνιο ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της 16ης Ιουνίου. Στη «μάχη» συνεχίζουν οι υποψήφιοι από Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο