Πάνω από 12.000 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ερευνούν οι γερμανικές αρχές, είδηση με την οποία καταρρέει ο μύθος για τον πιστό σεβασμό στις αρχές και τους κανόνες από τους Γερμανούς.

Θυμίζουμε πως από τις αρχές Δεκεμβρίου στη χώρα ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα λόγω της Όμικρον, βάσει των οποίων στα περισσότερα δημόσια μέρη, πλην των βασικών καταστημάτων, απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε νόσησης για να εισέλθει κανείς.

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να καταγραφεί κάθετη αύξηση στα πλαστά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πρωταθλητής στην παρανομία η Βαυαρία των σκληροπυρηνικών Χριστιανοκοινωνιστών με τουλάχιστον 4.000 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, αν και οι τοπικές αρχές του κρατιδίου θεωρούν πως το πραγματικό νούμερο είναι «σημαντικά μεγαλύτερο». Ακολουθεί το πιο πολυπληθές κρατίδιο της χώρας, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με πάνω από 3.500 περιπτώσεις. Αμφότερα πρόκειται για κρατίδια του δυτικού τμήματος της χώρας και τα δύο πλουσιότερα του ομοσπονδιακού κράτους με βάση το ΑΕΠ τους.

Μια ακόμη πηγή προβληματισμού για τις αρχές είναι και το αυξανόμενο φαινόμενο των «fake» εμβολίων. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει κάνει τουλάχιστον εκατό εφόδους σε διευθύνσεις σε τέσσερα διαφορετικά κρατίδια, όπου αποκαλύφθηκαν ποσότητες placebo σκευασμάτων.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει περίπτωση μεγαλογιατρού στη Βαυαρία που είχε χορηγήσει εκατοντάδες εμβόλια… αλατόνερου, με την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει να δείχνει πως οι αρνητές συνέρρεαν στο ιατρείο του κυριολεκτικά από όλες τις γωνιές της χώρας. Μάλιστα, από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει πως κάποιοι –αν και λίγοι- από τους πελάτες δεν ήταν αρνητές και δεν συμμετείχαν στην απάτη, καθώς νόμιζαν πως εμβολιάζονταν με κανονικό σκεύασμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα