Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Πολωνία θα επανέλθουν σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να πράξουν το ίδιο καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια ακόμη έκρηξη του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού για τα οποία ευθύνεται η παραλλαγή Όμικρον και τα οποία σύντομα πιθανόν να φθάσουν τα 50.000, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο, περισσότερα από 30.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, εντείνοντας τον διάλογο για το αν απαιτούνται αυστηρότεροι περιορισμοί στη δημόσια ζωή.

«Αν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις την ερχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των μολύνσεων μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο των 50.000 κρουσμάτων ημερησίως», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Άνταμ Νιτζιέλσκι.

Έκκληση για τον ιδιωτικό τομέα

Ο υπουργός έκανε έκκληση στους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημοσίου ζητώντας από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι όποτε αυτό γίνεται.

Η Πολωνία έχει επί του παρόντος σχετικά χαλαρούς περιορισμούς για την πανδημία σε σχέση με πολλές άλλες χώρες και μόνο περίπου το 56% των Πολωνών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού, πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, για παράδειγμα, χώροι όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ επιτρέπεται να παραχωρούν έως το 30% της χωρητικότητάς τους σε ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης-Νταβός: Η Ελλάδα υλοποιεί επενδύσεις ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την Ε.Ε.
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης-Νταβός: Η Ελλάδα θα αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ε.Ε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης σειρά συναντήσεων με ανώτατα στελέχη επενδυτικών φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων, με αντικείμενο τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα