Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι διορθώσεις ανέδειξαν ευκαιρίες τοποθετήσεων σε κλάδους που θα επωφεληθούν από την κυοφορούμενη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 3%, καθώς ενισχύθηκαν οι μετοχές της τεχνολογίας και των ακινήτων. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν οριακά σε αρνητικό έδαφος, με το Shanghai composite στις 3.555,06 μονάδες και το Shenzhen στις 14.198,30 μονάδες.

Η Κίνα μείωσε σήμερα το αρχικό επιτόκιο ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης, ενώ το πενταετές LPR, το οποίο επηρεάζει την τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων, μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020.

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών ακινήτων, οι οποίες βρίσκονται εν μέσω κρίσης, ενισχύθηκαν. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties ενισχύθηκε κατά 4,26%, καθώς η Sunac σημείωσε άνοδο περισσότερο από 12%, ενώ η Shimao επίσης σημείωσε άλμα σχεδόν 10% και η Country Garden έφτασε στο +3%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε επίσης κέρδη 1,11% για να κλείσει στις 27.772,93 μονάδες, ενώ ο Topix ανέβηκε επίσης σχεδόν 1% στις 1.938,53 μονάδες. Η Sony σημείωσε άνοδο σχεδόν 6%, αφού υποχώρησε πάνω από 12% την προηγούμενη μέρα μετά την ανακοίνωση της Microsoft την Τρίτη ότι θα εξαγοράσει την Activision Blizzard για σχεδόν 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,68%, ενώ ο ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,14% κλείνοντας στις 7.342,40 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές