Τελικά οι ανησυχίες που τροφοδοτούν την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων ήταν πιο ισχυρές από το μπαράζ των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα στη Wall Street, οδηγώντας τους δείκτες τελικά να κλείσουν με σημαντικές απώλειες για ακόμη μία συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,96% στις 35.029 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,97% στις 4.532 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,15% στις 14.340 μονάδες.

Είναι εμφανές ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια πιο επιθετική και επιταχυνόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve, προοπτική που τροφοδοτεί και την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σήμερα ακόμη και στο 1,9%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ολοκλήρωσε το 2021 στα επίπεδα του 1,5%.

Βέβαια, η Wall Street έλαβε σήμερα σημαντικά στηρίγματα από τις εισηγμένες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα, καλύτερα του αναμενομένου, Η Bank of America ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, με τη μετοχή να κερδίζει 1%. Στο +2,5% και η μετοχή της Morgan Stanley, αφού τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι εισηγμένες στον αντίποδα, με την KeyBanc να προειδοποιεί ότι οι προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου θα επιδεινωθούν από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, η οποία και θα αυξήσει το κόστος δανεισμού. Η KB Home έχασε 3%, ο Lennar υποχώρησε 2,9% και η D.R. Horton σημείωσε απώλειες 2,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, στον υψηλότερο ρυθμό εδώ και εννέα μήνες αυξήθηκε ο ρυθμός κατασκευής νέων σπιτιών στις ΗΠΑ, με τη ζήτηση για κατοικίες και δη, για διαμερίσματα να παραμένει ισχυρή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, η κατασκευή νέων κατοικιών αυξήθηκε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση στα 1,7 εκατ. σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο από τον περασμένο Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω άνοδο του δείκτη, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα, στις 1,65 εκατ. νέες κατοικίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street