Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις που κάνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με αρκετά χαρτοφυλάκια να αναζητούν ευκαιρίες με βάση τις προοπτικές της αύξησης των επιτοκίων των ομολόγων και του κόστους δανεισμού, χωρίς όμως να λείπει και η νευρικότητα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των ταξιδίων να ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ οι μετοχές υγειονομικής περίθαλψης σημειώνουν κέρδη 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,36% στις 7.617 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,10% στις 15.826 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,17% στις 7.160 μονάδες.

Οι αγορές παγκοσμίως έχουν επικεντρωθεί στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων αυτή την εβδομάδα. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι επίσης στο επίκεντρο, καθώς θα υποχρεώσουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αλλάξουν το μείγμα της πολιτικής τους, προκειμένου να ελέγξουν την άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Τα παραπάνω θέτουν στο επίκεντρο κλάδους που επηρεάζονται από τις ομολογιακές αποδόσεις, όπως ο τεχνολογικός. Άλλωστε οι μελλοντικές αποτιμήσεις λαμβάνουν υπόψιν τις αποδόσεις των ομολόγων προκειμένου να ορίσουν το προεξοφλητικό επιτόκιο μελλοντικών ροών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές