Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Crypto.com με έδρα τη Σιγκαπούρη, Kris Marszalek, επιβεβαίωσε στο Bloomberg TV την Τετάρτη ότι 400 λογαριασμοί πελατών του χακαρίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από παραβίαση πολλών επιπέδων ασφάλειας της εταιρείας.

Τη Δευτέρα, το Crypto.com ανέστειλε τις αναλήψεις στην πλατφόρμα του μετά από αναφορές χρηστών για «μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα». Αργότερα, οι χρήστες έπρεπε να συνδεθούν ξανά στους λογαριασμούς τους και να επαναφέρουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Αφού εντόπισε τις παραβιάσεις, ο Marszalek είπε ότι η εταιρεία διέκοψε γρήγορα τις αναλήψεις, διόρθωσε το πρόβλημα και «επέστρεψε στο διαδίκτυο σε περίπου 13 με 14 ώρες». Πρόσθεσε ότι την ίδια μέρα, «όλοι οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν αποζημιώθηκαν, οπότε δεν υπήρξε απώλεια κεφαλαίων πελατών».

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία, περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια σε Ether κλάπηκαν στην επίθεση και ξεπλύθηκαν μέσω Tornado Cash , αν και ο Marszalek δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που είχε αφαιρεθεί. Είπε ότι το Crypto.com θα δημοσιεύσει μια έκθεση σε λίγες μέρες που θα περιλαμβάνει το τελικό ποσό.

Ο Marszalek τόνισε περαιτέρω ότι «δεδομένης της κλίμακας της επιχείρησης, αυτοί οι αριθμοί δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και τα κεφάλαια των πελατών δεν κινδυνεύουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News