Το Olympus, το DeFi έργο που παρέχει θεαματικά επιτόκια, μέσω του κοινοτικού ταμείου του, πρόσφατα αποφάσισε να μεταφέρει μέρος της ρευστότητάς του σε ένα από τα κορυφαία πρωτόκολλα DeFi, το Balancer Protocol.

Συγκεκριμένα, το OlympusDAO θα μεταφέρει κεφάλαια 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πρωτόκολλο Balancer – μετά την ομόφωνη πρόταση διακυβέρνησης. Η μεταφορά μέρους της ρευστότητας του OHM στο πρωτόκολλο DeFi επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρώνουν το OHM τους στο Balancer, καθώς και να συμμετέχουν σε Liquidity Bootstrapping Pools (LBP). Ενώ ένα pool OHM/ETH/DAI–50/25/25 καθορίστηκε ως η καλύτερη λύση για πρόταση στην κοινότητα του Olympus, η μέγιστη κατανομή του ταμείου θα αποτελείται από $25 εκατομμύρια σε OHM και $12,5 εκατομμύρια για κάθε DAI και ETH.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη επανάληψη της υπολογιστικής διαδικασίας, θα είναι μία ανάπτυξη DAI/ETH – 50/50.

Balancer

Το Balancer είναι αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης χαρτοφυλακίου, πάροχος ρευστότητας και DEX που βασίζεται στο Ethereum blockchain – αξιοποιώντας μια πλατφόρμα για αυτοματοποιημένη ρευστότητα. Σε σύγκριση με έναν σταθερό Αυτοματοποιημένο Market Maker (AMM) 50/50, η αμετάβλητη λύση του πρωτοκόλλου επιτρέπει προσαρμοσμένη στάθμιση μεταξύ 1–99% σε πολλά token. Με 3,29 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική αξία κλειδωμένη (TVL), το Balancer είναι αυτή τη στιγμή πέμπτο στη λίστα κατάταξης DEXes του DeFiLlama.

Η δεξαμενή ρευστότητας Balancer που ιδρύθηκε από το Olympus αναμένεται να αυξήσει τις επιδράσεις του δικτύου του OHM, δημιουργώντας παράλληλα προμήθειες συναλλαγών.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, οι συνεργάτες του Olympus Pro έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα LBP της δεξαμενής Balancer για τη διεξαγωγή αρχικής συγκέντρωσης χρημάτων σε OHM, ενώ οι CopperLaunch και PrimeDAO θα διευκολύνουν το front-end, προσθέτοντας το OHM ως trading pair/collateral token.

Πρόσφατη βύθιση της τιμής

Από την κυκλοφορία του πέρυσι, το αποκεντρωμένο αποθεματικό νόμισμα/ decentralized reserve currency, παραμένει χωρίς κάποια σύνδεση 1-1 με κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο, αλλά χρησιμοποιεί αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία, όπως το DAI για τη διαχείριση της τιμής του.

Για τον λόγο αυτό έχει προσελκύσει αρκετή κριτική από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και χαρακτηρίζεται από πολλούς πως φέρει στοιχεία “ponzinomics”.

Ο σκεπτικισμός γύρω από το αλγοριθμικό πρωτόκολλο περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το σχέδιο ανταμοιβών staking, καθώς προσφέρει απίστευτα υψηλή ετήσια ποσοστιαία απόδοση (APY) μέσω των νέων νομισματοκοπείων OHM (3,537% τη στιγμή της καταγραφής).

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Colin Wu, λίγο πριν από την τελευταία ύφεση, οι ανταμοιβές staking άγγιζαν έως και 190.000%. Τώρα, οι ανταμοιβές είναι 3.720%.

Ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από το σημερινό κραχ φέρεται να περιστρέφεται γύρω από έναν επενδυτή με επιρροή που ονομάζεται “el sk” στο Twitter που φαίνεται να ρευστοποίησε τη σημαντική θέση του OHM. Μια συναλλαγή Ethereum που κάνει τον γύρο του Twitter συνδέει αυτόν τον επενδυτή με την πώληση OHM, αξίας άνω των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για το stablecoin DAI. Σύμφωνα με το Etherscan, η συναλλαγή εκτελέστηκε στο SushiSwap περίπου στις 9:00 μ.μ. EST την Κυριακή. Πέρα από αυτή τη μεγάλη πώληση, τα στοιχεία που αντλήθηκαν από το έργο DeFi Rari φανερώνουν έναν καταρράκτη εκκαθαρίσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι για μοχλευμένες αγορές στο OHM. Αυτές οι εκκαθαρίσεις έχουν προσθέσει επίσης σημαντική πίεση πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News