Η κλιματική αλλαγή θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της γερμανικής προεδρίας της ομάδας του G7, μαζί με την προώθηση της δικαιοσύνης διεθνώς, αλλά και την οικονομική ανάκαμψη από τις συνέπειες της πανδημίας.

Την παρουσίαση της ατζέντας έκανε ο ίδιος ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανακοινώνοντας και το πρόγραμμα των φετινών συναντήσεων της Ομάδας των Επτά. Μάλιστα, η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί στις 26—28 Ιουνίου, στο ειδυλλιακό θέρετρο Σλος Έλμαου στις βαυαρικές Άλπεις.

Στις δηλώσεις του ο Γερμανός Καγκελάριος επεσήμανε πως η χώρα του επιθυμεί την εξέλιξη του G7 σε ένα «κλαμπ για την κλιματική αλλαγή», εντείνοντας τη συνεργασία και συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών για την επίτευξη κοινών κριτηρίων στις εκπομπές ρύπων, αλλά και τις τιμές CO2, με απώτερο στόχο την εφαρμογή της Συνθήκης του Παρισιού.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε πως η κάθε χώρα δεν θα κινείται από μόνη της και πως θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στην πράσινη ατζέντα αναφέρθηκε και ο αντικαγκελάριος και συνπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ επισημαίνοντας πως η Γερμανία θέλει να διασφαλίσει πως η εφαρμογή νέων πράσινων κανονισμών δεν θα οδηγήσει στο ξέσπασμα νεών εμπορικών πολέμων ανάμεσα στις χώρες. Ζήτησε δε, τη μεταρρύθμιση των διεθνών εμπορικών πολιτικών. Θυμίζουμε πως το πλάνο της Ε.Ε. για ένα νέο πράσινο τέλος άνθρακα στις εισαγωγές έχει πυροδοτήσει εντάσεις με χώρες όπως η Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα