Προβλέπει ένα μέλλον όπου θα κυριαρχούν η ευέλικτη εργασία και ζωή, μετά την πανδημία, και αυτό θα είναι προς όφελος της εταιρείας του. Ο λόγος για τον Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων Airbnb.

Ο Τσέσκι, ο οποίος βρίσκεται σε μια μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ για το Airbnb, σε μια προσπάθειά του να «βελτιώσει την εμπειρία» για τους πελάτες της, δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει πως η συνεχής υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εργαζόμενων που διαρκώς ταξιδεύουν και αλλάζουν την έδρα τους.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι μπορώ να κάνω εγώ – διευθύνω μια αρκετά μεγάλη εταιρεία εκτός φορητού υπολογιστή με WiFi άλλου ατόμου στο σπίτι τους», είπε ο Τσέσκι στο CNBC. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου από ένα σπίτι στην Ατλάντα, αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ζήσουν, όχι απλώς να ταξιδέψουν».

Ο Τσέσκι είπε ότι το σχέδιο της Airbnb να κατακτήσει αυτό το νέο τμήμα ψηφιακών νομάδων είναι να δημιουργήσει εμπειρίες που κάνουν τους πελάτες να νιώθουν σαν να ζουν σε μια κοινότητα αντί να ταξιδεύουν σε έναν προσωρινό προορισμό. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εταιρεία του για να το πετύχει αυτό, αλλά είπε ότι οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες της θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως αυτό το καλοκαίρι.

Ο CEO της Airbnb είπε επίσης ότι αναμένει πως οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν μόλις χαλαρώσουν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

«Υπάρχει μια τεράστια έκρηξη που πρόκειται να έχει ως αποδέκτη την Airbnb», εκτίμησε ο Τσέσκι. «Πριν από την πανδημία, οι μισές δραστηριότητές μας ήταν διασυνοριακές. Καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά, αυτό θα είναι ούριος άνεμος για εμάς».

Η μετοχή της Airbnb κινούνται αρνητικά, έχοντας χάσει σχεδόν 6% μέχρι στιγμής το 2022. Ωστόσο, έχει αντέξει καλύτερα από άλλες εταιρείες με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τη συνολική βαριά τεχνολογία του δείκτη Nasdaq Composite, ο οποίος έχει υποχωρήσει περίπου 12% μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI