Ισχυρές ήταν οι αναταράξεις που έφερε στη Λ. Αθηνών το διεθνές πτωτικό κύμα, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε να διαφοροποιηθεί σε ένα περιβάλλον που η αλλαγή της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή αβεβαιότητα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 2,93% στις 914,84 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 92 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη μετατόπιση των κεφαλαίων που προκαλείται από την επιθετική αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve, η οποία πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη, όταν και θα ολοκληρωθεί η διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής, δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ΧΑΑ, το οποίο δέχτηκε μέρος του κύματος αποεπένδυσης από τις μετοχές και κατεύθυνσης προς τα ομόλογα. Αν και αν εξαιρέσει κανείς τη σημερινή έντονη βουτιά, όπως και τις απώλειες της Παρασκευής, το ΧΑΑ έδειξε το προηγούμενο 20ήμερο σημαντικές αντοχές.

Βέβαια, μετά το σημερινό, το ανοδικό βραχυπρόθεσμο κανάλι πλέον αναιρείται, καθώς χάθηκαν οι 930 μονάδες. Πλέον αυτό που μένει να δούμε είναι εάν τα φρέσκα κεφάλαια που εισήλθαν στη Λ. Αθηνών το προηγούμενο διάστημα θα μπορούν να υποστηρίξουν τα επίπεδα, αναλαμβάνοντας περισσότερες αγοραστικές πρωτοβουλίες, αλλά και οι πωλητές να εξαντλήσουν τις κινήσεις τους. Αλλά στην παρούσα φάση ο διεθνής παράγοντας έχει τον πρώτο λόγο στην κατεύθυνση της αγοράς, με τη συνεδρίαση της Federal Reserve, αύριο και μεθαύριο, να ξεχωρίζει στους καταλύτες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική και η Jumbo δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, σημειώνοντας απώλειες 5,66% και 5,33% αντίστοιχα, με τις Alpha Bank, Coca Cola, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Aegean και Λάμδα να ακολουθούν με σημαντική πτώση. Ισχυρές ήταν και οι πιέσεις σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες