Με σημαντικές απώλειες κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει προς την έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, ενώ το pull back του S&p 500 φτάνει το 10%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,15% στις 33.871 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,82% στις 4.317 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 2,19% στις 13.466 μονάδες.

Η προοπτική μιας πιο επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve έχει φέρει τον S&P 500 σε επίπεδα χαμηλότερα του κινητού μέσου των 200 ημερών, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2020. Και το κλίμα δεν αναμένεται να βελτιωθεί, τουλάχιστον εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα για τις προθέσεις της Federal Reserve όταν θα ολοκληρωθεί η διήμερη συνεδρίαση την Τετάρτη. Οι επενδυτές αγωνιούν να μάθουν τυχόν μηνύματα για το πόσο θα αυξήσει η κεντρική τράπεζα τα επιτόκια φέτος και πότε θα ξεκινήσει.

Πάντως, σε επίπεδο τίτλων ο τόνος θα δοθεί από τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2021. Ενώ περισσότερο από το 74% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Wall Street, μερικές βασικές εταιρείες απογοήτευσαν τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Netflix.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές κάνουν ντάμπινγκ περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο φέτος καθώς προετοιμάζονται η Fed να αυστηροποιήσει τη νομισματική της πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street