Ενισχύονται οι πιέσεις αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, με την κρίση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα να επιβαρύνουν το κλίμα, το οποίο ήδη είναι επιφυλακτικό ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να υποχωρεί κατά 1,5%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών να σημειώνουν κέρδη 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,60% στις 7.449 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,01% στις 15.450 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,56% στις 6.958 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Unilever σημειώνει κέρδη 5,6%, μετά από αναφορές ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz έχει συσσωρεύσει μερίδιο στη βρετανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών. Στον αντίποδα, το ελβετικό διαδικτυακό φαρμακείο Zur Rose Group υποχωρεί κατά 7,8% αφού η Berenberg και η UBS μείωσαν αμφότερες την τιμή-στόχο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεάζονται από τις αυξημένες εντάσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, καθώς δεν αποκλείετα να υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών. Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται με στρατιωτικές ασκήσεις και λαμβάνουν εξοπλιστική βοήθεια από τη Δύση, ενώ και το ΝΑΤΟ ξεκινά σήμερα ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν και τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα της. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός είναι μια σημαντική ανησυχία για τις αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν να ακούσουν προσεκτικά τον σχεδιασμό της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές