Αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας στο διοικητικό τομέα πρόκειται να καταργήσει η Unilever, καθώς εκτιμά πως χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία. Η ανακοίνωση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα και έρχεται σε ένα διάστημα αλλαγών στον όμιλο μετά το «χτίσιμο» ενός αξιοσημείωτου μετοχικού μεριδίου από τον μεγιστάνα Νέλσον Πελτζ.

Αν και το ακριβές νούμερο των περικοπών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αναμένεται να είναι σημαντικό επηρεάζοντας διοικητικές και περιφερειακές θέσεις στελεχών. Συνολικά ο όμιλος αριθμεί 150.000 εργαζόμενους διεθνώς.

Με το χαμηλότερο ρυθμό εδώ και 18 μήνες αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς η χειμερινή αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού επιδείνωσε τις ελλείψεις προσωπικού, παρά το γεγονός πως τα επίπεδα ζήτησης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη κλειδί στις αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που έχει δρομολογήσει ο εδώ και τρία χρόνια διευθύνων σύμβουλος, Αλαν Τζοπ, ο οποίος έχει πιεστεί να ενισχύσει τα περιθώρια κερδοφορίας και την τιμή της μετοχής της Unilever, που έχει κινηθεί πολύ κάτω από τις μετοχές έτερων ανταγωνιστικών ομίλων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αποσύρθηκε από την απόπειρα εξαγοράς του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων υγιεινής της GlaxoSmithKline Plc, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα… βρήκαν. Έκτοτε η εταιρεία επανήλθε στην οικονομική επικαιρότητα με την είδηση πως το Trian Fund Management, το fund του μεγιστάνα Νέλσον Πελτζ κατάφερε να «χτίσει» ένα αξιοσημείωτο μετοχικό ποσοστό στην Unilever.

Το ακριβές μέγεθος του ποσοστού αυτού δεν έχει γίνει γνωστό, όμως η αγορά αντέδρασε θετικά στην πληροφορία και ήδη σήμερα η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο της τάξεως του 7,3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου για την μετοχή εδώ και 18 μήνες.

Το fund της Trian, όποτε έχει «μπει» μετοχικά σε μια εταιρεία καταναλωτικών ειδών, έχει πιέσει για σημαντικές αλλαγές. Το απέδειξε με την PepsiCo, με την Danone, την Kraft Foods και βέβαια την Procter & Gamble μεταξύ άλλων. Οι επενδυτές περιμένουν λοιπόν τώρα να διαπιστώσουν τι είδους πιέσεις θα ασκήσει στη διοίκηση της Unilever.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή