Αριθμός ρεκόρ βρετανικών εταιρειών εξέδωσαν προειδοποίηση για την πορεία της κερδοφορίας τους κατά το τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω των πιέσεων που έχουν προκαλέσει τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι καταναλωτές από την αύξηση του κόστους ζωής. Μάλιστα, η πίεση που δέχονται οι επιχειρήσεις θα επεκταθεί και μέσα στο 2022, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής Ernst & Young.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΥ, οι βρετανικές επιχειρήσεις εξέδωσαν 70 προειδοποιήσεις κατά την περίοδο αυτή, ήτοι δηλαδή αύξηση κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από τις περιπτώσεις αυτές το 44% αφορούσε αρνητική προειδοποίηση για επιδείνωση στα νούμερα, ακριβώς λόγω των δυσχερειών που προκάλεσε το κρασάρισμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η συνεχιζόμενη πανδημία αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Τα προβλήματα αυτά έφεραν κάθετη αύξηση του κόστους, με τον πληθωρισμό στη χώρα να έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο σημείο εδώ και τριάντα χρόνια. Γεγονός που άσκησε σημαντικές πιέσεις στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων.

«Μέχρι το δεύτερο μισό του έτους, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών προχωρούσε σε προειδοποιήσεις για τα επίπεδα της κερδοφορίας τους, καθώς οι προκλήσεις εξελίχτηκαν και πολλαπλασιάστηκαν» εξήγησε ο Άλαν Χάντσον. Αναλόγως και για τη νέα χρονιά «ο μεγαλύτερος μοχλός πίεσης για τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας θα είναι η αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και η επίδραση τους στα διαθέσιμα κέρδη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή