Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Bitcoin (BTC) κατέγραψε έντονη κάθοδο, καταρρέοντας κάτω από τα $35.000 σύμφωνα με δεδομένα από το CoinMarketCap.

Το τότε χαμηλό 24 ωρών του Bitcoin στα $34.020, είδε το κρυπτονόμισμα να πέφτει σε επίπεδα που δεν είχε αγγίξει εδώ και έξι μήνες, από τον Ιούλιο του 2021.

Μετά την καταγραφή του ιστορικού του υψηλού των $69.000 στις 10 Νοεμβρίου, η τιμή του μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος, έχει σταδιακά υποχωρήσει, με αυξημένες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες.

Όμοια απαισιοδοξία έχει επηρεάσει και την ευρύτερη κρύπτο-αγορά. Το Ethereum (ΕΤΗ), το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποφέρει επίσης: η τιμή του αυτή την εβδομάδα έχει χτυπηθεί κατά 27%.

DeFi platoforms

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η αγορά απέχει αρκετά από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου, με αποκλίσεις γύρω στο 50%.

Τα δημοφιλή token επί του Ethereum δικτύου, ήταν ομοίως έρμαια του sell-off αυτής της εβδομάδας. Το «Memecoin» Shiba Inu (SHIB), το 16ο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο βάσει κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε πάνω από 27%, ενώ το Dogecoin (DOGE), το νέο μέσω πληρωμής της Tesla, κατά 20%.

Συντριβή πάνω από 35% σημείωσαν το κορυφαίο ERC20 token Chainlink (LINK) και το εγγενές νόμισμα του Ethereum sidechain, Polygon (Matic) πάνω από 38%.

Αντίστοιχη μοίρα είχαν και οι ανταγωνιστής του Ethereum. Το Solana (SOL) έχει καταγράψει βύθιση ύψους 40%, το Polkadot (DOT) ύψους 35%, το Avalanche (AVAX) ύψους 33% και το Cardano (ADA) ύψους 32%.

Το επερχόμενο πρωτόκολλο Near (NEAR) με ιδρυτή πρώην υπάλληλο της Google, παρά την πρόσφατη άνοδο της απήχησής του, έχει την βαθύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση κατά 47%.

Το ερώτημα που ταλανίζει όλους τους επενδυτές είναι το εξής: Πότε θα λάβει τέλος αυτή η πτώση;

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News