Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς αφενός σημειώθηκε απρόσμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ και αφετέρου οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη που κατέγραψαν καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν μέσα στην εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο επταετίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 37 σεντς ή 0,4% στα 88,01 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού WTI υποχώρησαν κατά 0,4% , ή κατά 31 σεντς και διαμορφώθηκαν σρα 85,20 δολάρια το βαρέλι.

 Το πρόσφατο ράλι των τιμών του αργού φάνηκε να ξεμένει από ατμό την Πέμπτη, όταν Brent και WTI ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με μικρές απώλειες, έχοντας όμως κέρδη που ξεπερνούν 10% από την αρχή της χρονιάς και οδεύουν να κλείσουν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

«Οι απώλειες πιθανότατα να οφείλονται σε έναν συνδυασμό κερδών πριν από το Σαββατοκύριακο και στην απουσία νέων ανοδικών καταλυτών», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Στήβεν Μπρένοκ, αναφέροντας και τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ(EIA).

Η EIA ανακοίνωσε την  δημιουργία αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ  σε υψηλό 11 μηνών. Επιπλέον, ανακοίνωσε επίσης μια ελαφρά μείωση παραγωγής στα διυλιστήρια, που υποδηλώνει χαμηλότερη ζήτηση για αργό. Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η πίεση στις τιμές θα περιοριστεί λόγω των ανησυχιών για την προσφορά και της αύξησης της ζήτησης.

Ο ΟΠΕΚ+  προσπαθεί να πετύχει τον μηνιαίο στόχο αύξησης της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd). Οι εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενισχύουν επίσης τους φόβους για διακοπή του εφοδιασμού. Κορυφαίοι Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες υποβάθμισαν κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών τους για την Ουκρανία στις συνομιλίες την Παρασκευή.

Η UBS αναμένει ότι η ζήτηση αργού πετρελαίου θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος και η τιμή του Brent θα κυμανθεί σε ένα εύρος 80-90 δολαρίων το βαρέλι προς το παρόν.

Τέλος, η Morgan Stanley αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent στα 100 δολάρια το βαρέλι στο τρίτο τρίμηνο, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 90 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 1% ξανά στις 860 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Με κέρδη 1% ξανά στις 860 μονάδες

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 860,06 μονάδες (με τζίρο 82 εκατ.) ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,80% - Ιδιότυπη αλλαγή ρόλων μεταξύ τραπεζών και ΟΤΕ - Το αρνητικό διεθνές περιβάλλον θέτει όρια στην άνοδο