Στα επίπεδα των 920 μονάδων επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από ένα διήμερο έντονων πιέσεων προσπαθεί να ξαναβρεί την ανοδική του διέξοδο, προσελκύοντας κάποιες αγοραστικές κινήσεις ειδικά σε τίτλους που διόρθωσαν βιαίως.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64% στις 920,3 μονάδες, με τον τζίρο όμως να δείχνει ότι οι κινήσεις είναι ακόμη επιλεκτικές και προσεκτικές.

Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν διεθνώς οι αναταράξεις είναι τεράστιες, με τη συνεδρίαση της Federal Reserve να έχει αναχθεί στο μείζον γεγονός που θα κρίνει τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των χαρτοφυλακίων. Έτσι και το ΧΑ σήμερα, αν και δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μια επιθετική αλλαγή του επιπέδου, τουλάχιστον εκεί που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα, είναι αρκετό να περάσει αυτόν τον κάβο όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ανώδυνα για την αγορά σημαίνει ότι δεν θα χάσει το επίπεδο των 900-905 μονάδων, καθώς επί της ουσίας θα χαλάσει και τη μεσοπρόθεσμη τεχνική του εικόνα, επιστρέφοντας στις ημέρες της μεγάλης συσσώρευσης του 2021. Σε κάθε περίπτωση όμως, τις τελευταίες ημέρες το ΧΑ έχει δει τις αντοχές του να κάμπτονται και τους καταλύτες του να έχουν διεθνές πρόσημο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το θετικό πρόσημο της αγοράς συντηρούν τα σημαντικά κέρδη των ΟΠΑΠ, Εθνική και ΕΛΧΑ, αλλά και η ανοδική κίνηση των Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίου, Λάμδα, Alpha Bank, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, ισχυρό αντίβαρο είναι το -1,93% του Ελλάκτωρ, αλλά και το αρνητικό πρόσημο των Coca Cola, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών