Σε πολύ συγκεκριμένους και επιλεγμένους τίτλους στηρίζεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, προκειμένου να κρατήσει το θετικό του πρόσημο, αν και η δυναμική δεν ευνοεί τον εφησυχασμό.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,44% στις 918,88 μονάδες, με τον τζίρο μόλις που να ξεπερνά τα 21 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί με δύναμη προς τη στήριξη των 930 μονάδων, την ώρα μάλιστα που καλείται να λειτουργήσει σε ένα ναρκοθετημένο με πολλές πηγές αβεβαιότητας διεθνές περιβάλλον. Ακόμη και αν το τοπίο της ορατότητας βελτιωθεί αύριο, όταν και θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της Federal Reserve, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί τα κύμα της μετατόπισης των κεφαλαίων προς ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Και σίγουρα η ελληνική αγορά, που λειτουργεί σε μια οικονομία που στερείται της επενδυτικής βαθμίδας, δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής για μεγάλα κεφάλαια που θα αναζητήσουν τα περιουσιακά στοιχεία εκείνα που αποδίδουν σε περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων.

Έτσι αυτό που παρατηρείται σήμερα είναι κινήσεις προσεκτικές και επιφυλακτικές, ώστε να μην εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο αλλά και να βελτιώνουν τις θέσεις των χαρτοφυλακίων, μετά μάλιστα και από την ισχυρή διόρθωση του προηγούμενου διημέρου. Μια τακτική που αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον και τις επόμενες ημέρες.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Εθνική ξεχωρίζει με το +2,16% που καταγράφει, όπως και οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Eurobank, Alpha Bank, ΟΛΠ και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στον Ελλάκτωρ, τον ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών